Osobni podaci naših korisnika jedno su od područja kojem posvećujemo posebnu pažnju i brigu. Zato u našoj internetskoj trgovini upotrebljavamo više sigurnosno-zaštitnih sustava koji osiguravaju odgovarajuću zaštitu od gubitka, neželjenih promjena ili zlouporaba podataka.
Korištenjem naše internetske stranice suglasni ste da Vaše podatke prikupljamo, čuvamo, obrađujemo te upotrebljavamo. O promjenama uvjeta i pravila redovito ćemo Vas obavještavati na ovoj internetskoj stranici.
Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa zaštitom osobnih podataka ili ako trebate dodatna objašnjenja o sadržaju na ovoj internetskoj stranici, možete stupiti u kontakt s nama putem kontaktnog obrasca, e-poštom na custserv@gap.com.hr ili poštom na adresu Magistrat International, d. o. o., Kotnikova 28, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Ovlaštena osoba za sigurnost osobnih podataka je gđa. Nina Lenardič, kontakt: nina.lenardic@magistrat.si.

Koje podatke prikupljamo i obrađujemo?

Za potrebe poslovanja i kako bismo svim korisnicima osigurali bolje usluge, prikupljamo sljedeće podatke korisnika:

 • ime i prezime

 • adresa za račun i adresa za dostavu, mjesto i država

 • e-adresa i lozinka (vrijedi samo za registrirane korisnike)

 • broj mobitela

 • mjesto i vrijeme registracije te slanja narudžbe

 • podatke za plaćanje (ime, prezime, adresu, naćin plaćanja)

 • povijest poslova

U koje svrhe i za što upotrebljavamo dobivene podatke?

Registracija i kupovina

Osobni podaci prikupljaju se i obrađuju za izvršenje prodajnih procesa (izvršenje narudžbe, dostave robe, slanja računa i potrebnu komunikaciju sa strankama), rješavanje reklamacija i drugih zahtjeva, s ciljem statističke obrade podataka i praćenja aktivnosti za pripremu prilagođenih ponuda i akcija te za izravni marketing i informiranje potencijalnih kupaca.

Prijava na e-novosti

Evidencija je namijenjena obavještavanju o akcijama i popustima, novostima, aktualnim modnim trendovima i posebnim ponudama te artiklima koje registrirani korisnik prati, ako se korisnik na te novosti pretplati.

Oblikovanje profila (segmentacija)

S već navedenim podacima iznad, na našoj web stranici oblikujemo profile (segmentacija). To činimo kako bismo Vam mogli prikazati najprikladnije ponude, usluge i sadržaje, prilagođene upravo Vašim potrebama.

Tko ima pristup Vašim osobnim podacima?

Pristup Vašim osobnim podacima imaju samo ovlaštene osobe zaposlene u poduzeću Magistrat International, d. o. o. Korisnik je izričito suglasan da voditelj obrade može prenijeti neke osobne podatke (ime, prezime, telefonski broj, elektroničku adresu, poštanski broj) ugovornim obrađivačima voditelja zbirke osobnih podataka s kojima ima ili će imati sklopljene ugovore o obradi osobnih podataka i koji podatke obrađuju ili će obrađivati u njegovo ime i za njegov račun. Ugovoreni obrađivači su uglavnom dostavne službe, organizatori nagradnih igara itd.
S obzirom na to da poštujemo Vašu privatnost, Vaše osobne podatke nećemo prenijeti, prodati ili razmjenjivati ni sa neovlaštenim trećim osobama. Vaše osobne podatke nećemo proslijediti drugim državama ili međunarodnim organizacijama.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Podaci se čuvaju cijelo vrijeme, sve dok registrirani korisnik ne zahtijeva brisanje. Kod danog zahtjeva za brisanje, podaci koji nisu potrebni za dokazivanje poreznih opterećenja trajno se brišu iz evidencije, a pomoćni nosači sigurno unište. Računovodstvene isprave čuvaju se 10 godina, prema potrebi za dokazivanje poreznih obveza.

Pravna osnova za prikupljanje osobnih podataka i otkazivanje pristanka

Osobne podatke prikupljamo, spremamo i obrađujemo na osnovi Vašeg izričitog pristanka. Pristanak možete otkazati u bilo kojem trenutku pismom ili e-poštom na adresu custserv@gap.com.hr, ne dovodeći u pitanje zakonitost obrade podataka, koja se na osnovi pristanka provodila do otkazivanja. Podatke ćemo izbrisati pod uvjetom da nema zakonskih razloga za daljnju pohranu osobnih podataka.

Kako štitimo Vaše podatke?

Našu internetsku stranicu i druge sustave štitimo od gubitka, uništenja, pristupa, uređivanja i mijenjanja Vaših osobnih podataka od strane trećih osoba. Vaši podaci o plaćanju u procesu naručivanja putem interneta šalju se u šifriranom obliku.

Mijenjanje Vaših osobnih podataka i pravo na zaborav

Korisnik ima pravo na promjenu podataka ili pravo na zaborav. Podatke može mijenjati sam, pri upisu u svoj račun. Pravo na zaborav (brisanje podataka) ostvaruje se dopisom ili e-poštom na adresu custserv@gap.com.hr, u opsegu i pod uvjetom da nema zakonskih razloga za daljnje čuvanje osobnih podataka.
Korisnik može bilo kada pismeno ili putem e-pošte zahtijevati da voditelj obrade osobnih podataka trajno ili privremeno prestane upotrebljavati njegove osobne podatke za svrhe izravnog marketinga. Voditelj obrade u roku od 15 dana na odgovarajući način spriječit će uporabu osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga i korisnika o tome obavijestiti.

Iznimni slučajevi otkrivanja Vaših osobnih podataka

Podaci koje Magistrat International, d. o. o. prikuplja i obrađuje bit će otkriveni samo ako ćete za takvo otkrivanje dati posebnu suglasnost ili ako je tako određeno u zakonu i/ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje potrebno za postupke pred sudovima ili drugim državnim tijelima te za zaštitu i ostvarenje zakonitih interesa Magistrata International d. o. o.

Pravo na informiranje, ugovor o obradi i ostala prava

U skladu sa zakonodavstvom imate se pravo bilo kada raspitati i biti informirani o svojim osobnim podacima koji su spremljeni kod nas. Pravo obuhvaća i ispravak, zabranu uporabe te brisanje Vaših osobnih podataka iz našeg sustava. Sva prava možete ostvariti poštom ili e-poštom na adresi custserv@gap.com.hr.

Pravo na pritužbe nadzornom organu

Pritužbe možete podnijeti ovlaštenoj osobi (adresa: Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, 10 000 Zagreb, e-adresa: ivana.penic@vlada.hr, telefon: 014569228).

E-novosti

Ako ste se prijavili na naše e-novosti, Vaša e-adresa upotrijebit će se u promidžbene svrhe i za informiranje o popustima, pogodnostima, trendovima i novostima. Ako više ne želite primati naše e-novosti, od njih se možete bilo kada i na jednostavan način odjaviti klikom na poveznicu Odjava koja se nalazi na dnu svake naše e-pošte.

Emarsys

Emarsys radi uz pomoć kolačića i piksela za praćenje. Koristimo ga za personalizirane oglase na digitalnim medijskim platformama kao što su Google i Facebook, analitiku, automatizaciju i slanje e-novosti. Ako ste dali privolu za primanje naših e-novosti ili ste unijeli svoju e-mail adresu na našoj internet stranici u vezi s kupnjom u našoj internet trgovini, Emarsys će prikupiti Vaše osobne podatke i objediniti ih u (pseudonimizirani) korisnički profil koji se može pripisati Vašoj e-mail adresi. Kada posjetite našu internet stranicu, podaci koje prikuplja Emarsys mogu se spojiti u (pseudonimizirani) korisnički profil čak i ako ste dali privolu za primanje naših e-novosti u jednoj od naših fizičkih trgovina. Podaci koje obrađujemo su sljedeći: jeste li otvorili naše e-novosti, na što ste kliknuli, kada i koliko dugo ste pregledavali našu internet stranicu, koje ste artikle i kategorije pregledavali, što ste kupili u našoj internet trgovini i kada, iz koje kategorije i po kojoj cijeni te jeste li završili postupak kupnje.

KOLAČIĆI

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetska stranica prilikom Vašeg posjeta pošalje web pregledniku. Tako Vas internetska stranica prepozna, zapamti podatke o Vašem posjetu i omogući Vam ugodniju i jednostavniju internetsku uslugu.

Zašto su kolačići potrebni i korisni?

Kolačići nam pomažu analizirati podatke o našem internetskom prometu i poboljšati našu internetsku stranicu tako da je prilagodimo Vašim individualnim potrebama.
Kolačići Vam pomažu da se lakše snađete u mnoštvu informacija i funkcionalnosti. Surfanje po našoj internetskoj trgovini s kolačićima je ugodnije, brže i ponajprije učinkovitije. Kod Vašeg idućeg posjeta prijava je jednostavnija, a prikaz stranice uvijek onakav kakav ste odabrali posljednje, tako da lakše nađete artikle koje ste u prošlosti željeli kupiti.
S kolačićima ne prikupljamo informacije kojima bi Vas bilo moguće osobno prepoznati te prilagoditi cijene ili marže. Kolačići su ključni za rad naše internetske stranice i bez njih Vam ne možemo omogućiti nesmetan pristup internetskoj stranici.

Zašto upotrebljavamo kolačiće?

Na našoj internetskoj stranici kolačiće upotrebljavamo za:

 1. Bolje korisničko iskustvo internetske stranice – tako da posjetiteljima prilagodimo prikaz sadržaja s obzirom na protekle posjete.

 2. Prepoznavanje Vašeg uređaja (računalo, tablet, mobitel) – tako da posjetiteljima prilagodimo prikaz sadržaja obzirom na izabrani uređaj.

 3. Praćenje posjeta – tako da možemo provjeriti učinkovitosti prikaza sadržaja i adekvatnost oglasa te stalno poboljšavanje internetske stranice

 4. Spremanje izbora prilikom stvaranja užeg izbora ponude te njihove usporedbe.

Koje kolačiće prikupljamo?

Obzirom na način korištenja postoje 2 vrste kolačića: kolačići sesije i dugoročni (trajni). Svakom je korisniku na početku posjeta dodijeljen kolačić sesije za identifikaciju i praćenje košarice za kupnju. Na Vaše računalo Magistrat International, d. o. o. može spremiti i druge kolačiće, na primjer identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje prilikom idućeg posjeta) te kolačiće sustava Google Analytics (za analizu posjeta internetskoj stranici).
Na našoj internetskoj stranici možete na svoj uređaj dobiti i kolačiće Google, Facebook i YouTube, odnosno te stranice mogu prilikom posjete naše internetske stranice prikupiti Vaš kolačić. Tako prikupljene podatke te stranice upotrebljavaju za različite svrhe, od analitike i oglašavanja do poboljšanja svojih artikla.

Popis kolačića koje prikupljamo na našoj online stranici:


Ime kolačića Svrha kolačića
Trajanje kolačića Poduzeće

WC_USERACTIVITY_ID

Kolačić sesije koji se upotrebljava za identifikaciju korisnika koji nema uspostavljenu sigurnosnu (SSL) vezu. Kolačić sadrži sesijske vrijednosti kao što su vrijeme sesije, identifikator sesije te identifikacijski broj korisnika (user ID) i identifikacijski broj trgovine (store ID).

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_SESSION_ESTABLISHED

Kolačić koji se stvori kada se uspostavi sesija.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_GENERIC_ACTIVITYDATA

Kolačić koji postoji samo za vrijeme sesije općeg korisnika (-1002). Kolačić sprema sesijske vrijednosti kao što su identifikacijski broj trgovine (store ID) i identifikacijski broj odabranog jezika (language ID).

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_AUTHENTICATION_ID

Kolačić sesije koji se upotrebljava za ovjeru korisnika preko sigurnosne (SSL) veze. Za veću sigurnost sadrži oznaku vremena i potpis.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_ACTIVEPOINTER

Kolačić koji sprema identifikacijski broj trgovine (store ID).

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_CartOrderId_storeId

Aktivni identifikacijski broj narudžbe (order ID) za trgovinu.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_CartTotal_orderId

Zbroj naručenih artikala (prije DDV-a i dostave), broj artikala, jezik, valuta.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_DeleteCartCookie_storeId

Kolačić koji osvježava ostale mini kolačiće u košarici.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_physicalStores

Fizičke trgovine koje korisnik odabere.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_pickUpStore

ID trgovine koju korisnik odabere.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_shipTypeValue

Vrsta dostave: jednokratna ili višekratna.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_shipTypeValueOrderId

Identifikacijski broj narudžbe (order ID) koji je u skladu s načinom dostave.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

WC_SHOW_USER_ACTIVATION_storeId

Zastavica koja nakon registracije korisniku pokaže aktivacijsku poruku.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

GLOBALIZATION

Odabrana država i jezik.

1 godina

Magistrat International, d. o. o.

COOKIECONSENT

Suglasnost o kolačićima (prihvaćam kolačiće).

1 godina

Magistrat International, d. o. o.

_cfduid

Prikaže se pop up prozorčić (prikazani pop up prozorčić za prijavu na e-novosti).

5 godina

Magistrat International, d. o. o.

_ga

Statistika pregleda online stranice.

2 godine

Magistrat International, d. o. o.

_utma

Statistika pregleda online stranice.

2 godine

Magistrat International, d. o. o.

_utmb

Statistika pregleda online stranice.

30 minuta

Magistrat International, d. o. o.

_utmc

Statistika pregleda online stranice.

Do kraja sesije

Magistrat International, d. o. o.

_utmt

Statistika pregleda online stranice.

10 minuta

Magistrat International, d. o. o.

_utmz

Statistika pregleda online stranice.

6 mjeseci

Magistrat International, d. o. o.

uid_atuvc

Ove kolačiće postavljaju treće osobe koje na našoj online stranici objavljuju gumbe za izmjenu informacija na društvenim mrežama.

2 godine

Facebook, Pinterest, Google

REF

YouTube video embed kolačić.

10 godina

Google

VISITOR_INFO1_LIVE

YouTube video embed kolačić.

7 - 8 mjeseci

Google

YSC

YouTube video embed kolačić.

Do kraja sesije

Google

datr

Kolačić za profiliranje korisnika.

2 mjeseca

Facebook

wd

Kolačić za profiliranje korisnika.

1 tjedan

Facebook

fr

Kolačić za profiliranje korisnika.

3 mjeseca

Facebook

xs

Kolačić za profiliranje korisnika.

3 mjeseca

Facebook

c_user

Kolačić za profiliranje korisnika.

3 mjeseca

Facebook

sb

Kolačić za profiliranje korisnika.

18 mjeseci

Facebook

dpr

Kolačić za profiliranje korisnika.

1 tjedan

Facebook

reg_ext_ref

Kolačić koji omogućuje Facebook funkcije sviða mi se, podijeli, komentiraj.

Do kraja sesije

Facebook

reg_ext_ref

Kolačić koji omogućuje Facebook funkcije sviða mi se, podijeli, komentiraj.

Do kraja sesije

Facebook

reg_fb_ref

Kolačić koji omogućuje Facebook funkcije sviða mi se, podijeli, komentiraj.

Do kraja sesije

Facebook

reg_fb_gate

Kolačić koji omogućuje Facebook funkcije sviða mi se, podijeli, komentiraj.

Do kraja sesije

Facebook

NID

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

6 mjeseci

Google

SID

Kolačić za sigurnost Google ID računa.

2 godine

Google

HSID

Kolačić za sigurnost Google ID računa.

2 godine

Google

IDE

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

AIND

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

DSID

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

FLC

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

AID

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

TAID

Ciljano oglašavanje za Google stranicu.

1.5 godina

Google

PREF

Postavke prioriteta za Google usluge.

8 mjeseci

Google

exchange_uid

Ciljano oglašavanje za ne Google stranice.

2 godine

Google

recently_watched_video_id_lis

Kolačić za posljednje pogledan YouTube video.

7 mjeseci

Google

GEO

YouTube i Maps embed kolačić.

7 mjeseci

Google

use_hitbox

YouTube video embed kolačić.

Do kraja sesije

Google

SSID

YouTube video embed kolačić.

2 godine

Google

SIDCC

YouTube video embed kolačić.

3 mjeseca

Google

CONSENT

YouTube video embed kolačić.

2 godine in 1 mjesec

Google

LOGIN_INFO

YouTube video embed kolačić.

2 godine

Google

APISID

YouTube video embed kolačić.

2 godine

Google


Koliko dugo čuvamo kolačiće?

Kolačići sesije u memoriji poslužitelja spremaju se samo za vrijeme trajanja posjeta internetske stranice i izbrišu se nakon zatvaranja Vašeg web preglednika. Dugoročni kolačići na Vašem su računalu trajno spremljeni, tako da je kod ponovnog posjeta našoj internetskoj stranici odmah jasno da ste je već posjetili i koje su stavke za Vas bile prioritetne.

Je li slanje narudžbe moguće bez kolačića?

Da, slanje narudžbe u našoj internetskoj trgovini moguće je i bez uporabe kolačića.

Kako se kolačići onemogućuju ili brišu?

Kolačići su pod potpunim nadzorom Vašeg web preglednika i u postavkama ih možete bilo kada promijeniti, ograničiti, onemogućiti ili trajno izbrisati. Postavke kolačića možete promijeniti prilikom posjete naše internetske stranice gdje u pojavnom prozorčiću možete odabrati uporabu kojih kolačića dopuštate, a kojih ne. Kolačiće možete omogućiti ili onemogućiti i na ovoj poveznici.